Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
1111Rik.jpg IMG_2420.jpg clubhuis Voordaan.jpg 150514 H1-SCHC-72.jpg 11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg d1.jpg
 

Begeleidingsteams Dames 1 en Heren 1

De Stichting Tophockey Voordaan (STOP) is alweer een druk bezig om de begeleidingsteams van Dames 1 en Heren 1 en Dames 1 voor volgend seizoen te formeren.

Bij de dames stopt Jos Nonnekes na drie jaar als hoofdcoach. Bij de heren stopt naast hoofdcoach Rob Bianchi ook trainer Jurian Langer en manager Sjen Leenaars en na zes jaar assistent David Haverman jaar. De STOP dankt hen allen voor hun grote inzet en mooie resultaten. Dames 1 behaalde dit seizoen de hoogste positie sinds jaren; een prachtige 2e plaats na een indrukwekkende tweede seizoenshelft! Heren 1 deed na de play offs vorig seizoen ook dit jaar weer lang mee voor de play offs maar heeft het net niet gered. Wel werd promotie in de zaal naar de Hoofdklasse afgedwongen ten koste van onder andere SCHC en Laren.

Voor volgend seizoen bestaat begeleidingsteam van Dames 1 uit Lotte Smets (hoofdcoach, dit seizoen nog assistent). Lotte brengt als ex-hoofdklasse speelster bij SCHC veel tophockeyervaring mee en wordt geassisteerd door Martijn Muller (assistent) en Duncan Lee (keeperstrainer). Bob Muuse zal ook volgend seizoen manager van Dames 1 zijn. Met dit begeleidingsteam hoopt de STOP dat Dames 1 volgend seizoen nog weer beter kan presteren.

Het begeleidingsteam van Heren 1 wordt momenteel gevormd. Peter Kalfsterman is de nieuwe hoofdcoach. Peter is de afgelopen seizoenen hoofdcoach van Gooische geweest en heeft als hoofdklassekeeper bij SCHC ook als speler tophockeyervaring. Daarnaast heeft Peter al een binding met Voordaan met zijn kinderen in de jeugd bij ons. Momenteel wordt nog gezocht naar een assistent coach/trainer. Manager van Heren 1 zal komend seizoen door Kees Geervliet worden ingevuld worden. Kees, ook al Voordaan bestuurslid, is al jaren één van de trouwste fans van Heren 1 en gaat dat met de managersrol combineren.

De selecties van de beide topteams blijven grotendeels intact. De meeste speelsters van Dames 1 gaan door. Bij Heren 1 stoppen twee ervaren steunpilaren na een lange carrière: keeper Wytse Engelsman en aanvoerder Maarten Groenen. Beide teams zijn op zoek naar versterkingen. Open trainingen vinden eind mei en begin juni plaats (houd de Voordaan-site in de gaten voor de exacte data en tijden).