Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg 150514 H1-SCHC-72.jpg d1.jpg clubhuis Voordaan.jpg IMG_2420.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg 1111Rik.jpg
 
Nieuwsafbeelding

In Memoriam Nita Huisman

Op 17 april jl. bereikte ons het trieste bericht dat ons oudste erelid, Nita Huisman - Volkers is overleden. Ze werd 91 jaar.

Al op jonge leeftijd werd Nita lid van Voordaan. De club telde toen nog maar enige tientallen leden.... ze bleek talent te hebben voor het hockeyspelletje en kwam al snel in dames 1 terecht. In mijn herinnering heeft ze daar tientallen jaren gespeeld als rots in de branding, achterin de verdediging. Ze maakte als aanvoerder deel uit van het succesvolste damesteam in de Voordaan-historie dat in het seizoen ‘66-‘67 streed om het landskampioenschap dat, in het Wagenerstadion, op een haar na werd gemist.

Na een succesvolle hockeycarrière volgde een minstens zo imposante loopbaan in het bestuur van de club. Langer dan wie dan ook ooit was Nita secretaris van Voordaan.

Alsof dat nog niet genoeg was nam zij, achterin de 70, nog plaats in de lustrumcommissie die het 75-jarig bestaan van Voordaan tot een succes maakte.

En tot aan haar tachtigste gaf ze training aan jeugdteams.

"Een leven in het teken van Voordaan” omschrijft Nita het beste.

Ook toen haar mobiliteit langzaam afnam bleef ze de verrichtingen van haar club actief volgen.

Voor mij persoonlijk betekent het overlijden dat ik niet langer een beroep kan doen op haar enorme kennis van alles en iedereen op Voordaan. Ze was een soort wandelende encyclopedie en gezegend met een groot huis waarin grote hoeveelheden fysieke historie van onze mooie club bewaard zijn.

Voor vele "in memoriams " bracht ik eerst een bezoekje aan Nita om mijn geheugen weer even op te frissen.

Ik zal die bezoekjes en haar kennis over onze historie enorm missen.

Voordaan verliest een van haar markantste leden. Ze is inmiddels weer verenigd met haar geliefde Jan van wie wij een paar jaar geleden al afscheid moesten nemen.

Voordaan besloot in 2019 om het toenmalige "bord van verdiensten”, een jaarlijkse onderscheiding voor leden die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de club, om te dopen in de Nita Huisman-Volkers schaal opdat haar naam voor altijd aan Voordaan verbonden blijft.

Rust zacht, lieve Nita

Rob Brouwer

Noot: Van Nita is in stilte afscheid genomen.