Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg 1111Rik.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg clubhuis Voordaan.jpg d1.jpg IMG_2420.jpg 150514 H1-SCHC-72.jpg
 
Nieuwsafbeelding

Minder blessures bij de jeugd

Minder blessures bij de jeugd: dat is de gezamenlijke doelstelling van Voordaan en sportmedisch partner TRIAS (fysiotherapie). Om deze doelstelling te bereiken gaan TRIAS en Voordaan een unieke samenwerking aan. Door gebruik te maken van de expertise van TRIAS hopen wij onze jeugdleden motorisch beter op te leiden. Dit zal resulteren in minder overbelasting blessures en betere sportprestaties.

Betere bewegers worden betere hockeyers
Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het aantal blessures bij de jeugd erg is gestegen in vergelijking met 5 jaar geleden. Vermoedelijk komt dat doordat kinderen meer tijd zittend doorbrengen met een scherm en veel minder buiten spelen dan voorgaande generaties. En als ze wel bewegen, is dat vaak op een vrij eenzijdige manier, wat kan leiden tot overbelasting. Voordaan is ervan overtuigd dat een goede motorische opleiding bijdraagt aan maximaal spelplezier en de kans op blessures vermindert. Vandaar dat we die motorische ontwikkeling willen stimuleren.

Wat gaat TRIAS doen?
Het doel is dus om betere bewegers te ontwikkelen en het risico op blessures te verlagen. Om dat voor elkaar te krijgen zal TRIAS breed motorische oefenstof ontwikkelen, afgestemd op leeftijdscategorieën van de jongste tot en met oudere jeugd. Deze oefenstof wordt geïntegreerd in het reguliere programma. Dus geen extra trainingen of extra kosten! Verder zal TRIAS trainers en coaches gaan ondersteunen in het breed motorisch opleiden van onze jeugd. Bij de spelers van top-teams, die vaak een hogere trainingsfrequentie hebben, zullen we speciale aandacht hebben voor de groeispurtfase, waarin blessures extra op de loer liggen. 
En als zich toch blessures voordoen, kun je daarvoor nu ook al terecht bij TRIAS op Voordaan.

Nieuwsgierig hoe dit er allemaal uit gaat zien? Tijdens een informatiebijeenkomst begin komend seizoen zullen wij alle leden en ouders verder informeren over dit project.