Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
1111Rik.jpg 150514 H1-SCHC-72.jpg d1.jpg clubhuis Voordaan.jpg IMG_2420.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg 11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg
 
Nieuwsafbeelding

Voordaan Vroeger...1973

In het Voordaan Magazine trof je twee pagina's met prachtige foto's van de begindagen van Voordaan. Het bracht ons op het idee dat er natuurlijk nog veel meer uniek historisch beeldmateriaal in schoenendozen of op harde schijven staat dat we graag nog een keer naar boven halen. Trouw lid Rob Brouwer bijt het spits af met een foto van het toenmalige Heren 1 uit (vermoedelijk) 1973.

Staand, van linksaf: Pieter Jongejan, Rob Brouwer, Gert-Jan Jongejan , Henk Milius, André Kalmijn (assistent coach/manager), Peter van Rooij, Olke de Bruijn en trainer/coach Frans van Geldorp.
Gehurkt, van linksaf: Jaap Milius, Jan Boterman, Erik Lauterslager, Hans de Wal en Emile van de Wouw.    

'Vermoedelijk was dit het eerste herenteam van seizoen ‘73-‘74. We werden in die tijd voor het eerst gesponsord! We kregen allemaal een trainingspak van HUFIMA ,  toen werkgever van speler Hans de Wal. Aan het eind van het seizoen gewassen weer inleveren want we moesten er minstens twee seizoenen mee doen. We trainden twee maal per week op dinsdag en vrijdag, waarna vaak nog even in Utrecht een biertje gingen drinken in café de Wittevrouwenpoort van de welbekende Bu Cats. De topteams van Kampong, Stichtse en Schaerweijde waren daar ook regelmatig te vinden. 

'Uiteraard speelden we onze wedstrijden op gras. De laatste man in de defensie had meestal een 23-24 ounce houten 'bijl' waarmee hij met een beetje mazzel de overkant van het veld kon bereiken. De spitsen moesten oppassen voor buitenspel en hopen dat de 'zaaier' die uit de defensie kwam ergens bij een losliggende pol of in een kuiltje tot stilstand zou komen. Dan konden we een bal voorgeven de cirkel in en hopen dat de midvoor zou doen waarom-ie daar stond, namelijk de bal langs de keeper slaan. Die laatste had overigens geen bodyprotector, geen helm, slechts leren handschoenen en legguards waarachter een hard geslagen bal nog goed voelbaar was.

'In de competitie speelden we tegen clubs als Myra, Strawberries, Amstelveen, Eechtrop en niet te vergeten Kraaien.  In de polder boven Amsterdam en altijd koud en winderig. De wedstrijden wonnen we lang niet altijd, de derde helft hebben we nooit verloren…. Jan is ons helaas ontvallen, van de overigen op de foto spreken de meesten elkaar nog regelmatig.'


Heb je ook nog een mooie foto uit vervlogen tijden? Stuur een berichtje naar [email protected] met de foto en een begeleidend tekstje met het jaar van de foto en wat er op te zien is. We zijn benieuwd!