Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
clubhuis Voordaan.jpg d1.jpg 150514 H1-SCHC-72.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg 1111Rik.jpg IMG_2420.jpg 11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg
 
Nieuwsafbeelding

Bouwblog - update 7 juli

In dit blog houden we je in de zomermaanden op de hoogte van de werkzaamheden rond de vervanging van de velden 3 en 4 en het kleine oefenveld 5. De meest recente updates staan bovenaan de lijst met updates.

Niet alleen de aannemer is druk bezig  op Voordaan. Ook zijn de Voordaan-klussers gestart met noodzakelijke klussen die we in de zomermaanden willen voltooien, zoals:

- Nieuwe inrichting van de heuvel tussen veld 1 en 2. Met hergebruik van bestaande materialen komt er een bredere en veiligere opstap, maken we een gelijkmatige verhoging ten opzichte van van zowel veld 1 als veld 2, en wordt de huidige bedekking (gras/aarde) vervangen door een dempende laag, een laag geotextiel, reststukken kunstgras van veld 3 en eerder uitgeklopt zand om het te stabiliseren. Zo realiseren we een mooier aanzicht, beter zicht op velden 1 en 2 voor toeschouwers en zorgen we dat er minder vuil (modder) op de velden belandt. Dat resulteert ook in minder kosten voor veldreiniging.

-Veld 5 (Thijs Linssen veld) wordt ook vervangen. Hier komt een ‘dry hockey’ testveld van de leverancier. Dit veld, en nieuwe type mat, gebruiken we weer als inloopveld, veld voor keeperstrainingen, veld voor F-jeugd wedstrijden, maar zal ook ingericht worden om te gebruiken als Hockey 5s veld.

- De terrassen voor het clubhuis worden ook aangepakt. Het zandbed wordt vervangen door duurzame (open) graskeien zodat we een stabielere ondergrond hebben en minder vuil en zand/modder over het terras en complex worden verspreid.

- Tot slot wordt gewerkt aan een extra fietsenstalling bij veld 5, eventueel later ingericht met een laadmogelijkheid voor e-bikes.

Bouwupdates

Vrijdag 5 juli
Electra kast bij veld 4 verlegd om de verlenging van de velden mogelijk te maken
Start aanleg drainage putten
Nieuwe randen bij veld 5 aangelegd

Woensdag 3 juli & donderdag 4 juli
Graven sleuven langs de velden t.b.v. leidingen voor de sproeiers

  

Maandag 2 juli
Afvoer dempende onderlaag (mengsel lava/rubber) van de velden
Deel hergebruikt voor de nieuwe onderlaag van veld 5
Deel van de lava wordt bewaard/hergebruikt

***

Buitenkansje: scoor een goal!
We houden 2 gebruikte goals over; als je geïnteresseerd bent om een goal over te nemen (€300 per goal), meld je dan bij: [email protected]
Zijn er meerdere gegadigden, dan gaat het per opbod.

***

Vrijdag 28 juni
Bouwoverleg over leidingen, elektra-aanpassingen, tegelwerk en werkzaamheden aan veld 5.

Donderdag 27 juni
De heuvel tussen veld 1 en 2: een gedeelte van de nieuwe randen is door de Voordaan-klussers geplaatst. Nu is het een zaak van afmaken en daarna opvullen, gladmaken en voorbereiden op het leggen van het geotextiel en de mat.
Vlaggenmasten en bankjes zijn tijdelijk verwijderd, maar komen z.s.m., en opgeknapt, terug.
De eerste sleuven voor de water/drainageleidingen (respectievelijk aan- en afvoer) zijn gegraven. 

Woensdag 26 juni
Dag van afvoer van de oude dempingslaag (bestaande uit combinatie lava / rubber) van de velden 3 & 4 (circa 30 vrachtwagenritjes). De buurt is vooraf geïnformeerd over mogelijke overlast.

Dinsdag 25 juni
De aannemer heeft tegels, betonbanden et cetera verder verwijderd en afgevoerd

Maandag 24 juni
Vervolg afvoer van de dempende lava/rubber laag op veld 3 en veld 5 (gereed)


Donderdag 20 juni & vrijdag 21 juni
- Het hekwerk rond veld 5 is verwijderd, inmiddels is ook de mat weg.
- Delen van de mat worden hergebruikt voor de aanpassing van de heuvel tussen veld 1 en 2.
- Ook hier is al een deel van de onderliggende dempende laag (rubber/lava) verwijderd.
- De aannemer is gestart met het graven van sleuven ten behoeve van de waterleidingen voor het besproeien van de velden.
- Ook hier wordt het oude kunstgras opgerold en afgevoerd.
- Materiaal dat we graag willen hergebruiken, zoals delen van de mat, hekwerk, kantplanken, zijn opzij gelegd. We gaan zo duurzaam mogelijk te werk!

 

Woensdag 19 juni
- Velden 3 en 4 zijn inmiddels onherkenbaar. De aannemer is gestart met het verwijderen van de eerste (rubber/lava) dempende onderlaag.. Hier en daar wordt de zand onderbouw zichtbaar.
- Veel materialen worden zo snel mogelijk afgevoerd. Het parkeerterrein is een (bouw) materiaaldepot geworden.
- Verzoek van de aannemer: hier geen auto’s parkeren in verband met de benodigde ruimte voor manoeuvreren machines, aan- en afvoer vrachtwagens en (tijdelijk) plaatsen bouwmaterialen.

Dinsdag 18 juni
- Het hekwerk rond de velden is weggehaald en als oud ijzer afgevoerd.
- Er is gestart met het loshalen van de kunstgrasmatten. Na het uitkloppen van het zand zijn de matten opgerold. Deze worden afgevoerd.
- Ook het onderliggend geotextiel is verwijderd.Maandag 17 juni
- De aannemer stond om 7:00 bij ons op de stoep en is voortvarend gestart met het plaatsen van rijplaten om beschadiging aan het fietspad en tegelwerk te voorkomen. Ook zijn er waarschuwingsborden geplaatst.
- De houten kantplanken zijn verwijderd en worden gerecyled. De paar nog goede kantplanken hebben we bewaard voor eventueel onderhoud bij veld 2 en veld 5.
- Met hulp van vrijwilligers zijn de sponsorborden, hockeygoals, dug-outs en klapdoeltjes verwijderd en opzij gezet. Twee 2 dug-outs gaan naar KV Nova, twee andere dug-outs worden hergebruikt op veld 5.