Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
1111Rik.jpg d1.jpg IMG_2420.jpg 150514 H1-SCHC-72.jpg 11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg clubhuis Voordaan.jpg
 
Nieuwsafbeelding

wk 35: Jeugd Staff Kick-off week

"Elke speler heeft recht op een opgeleide trainer/coach". Een visie van de KNHB die Voordaan graag ondersteunt. Vorig seizoen zijn we bijvoorbeeld gestart met de samenwerking met PASS Coach Sports Academy. Voor 2024-2025 breiden we ons aanbod uit met een "Staff Kick-off week" voor alle teambegeleiders; coaches, trainers én teammanagers. Al enige ervaring, of vervul je deze rol voor het eerst? Na deze "Staff Kick-off week" ben je als teambegeleider optimaal voorbereid.

In dit nieuwsbericht lees je welke workshops TSV (Technisch Staf Voordaan) in de Staff Kick-off week organiseert en welke onderwerpen er aan bod zullen komen. Via de aanmeldlink kun jij je meteen opgeven voor de diverse workshops. 

Workshop 1: "Way We Guide", maandag 26 augustus 20:45-21:30 uur. 
Tijdens deze workshop worden alle organisatorische zaken besproken waar je mee te maken krijgt als teambegeleider. In ongeveer 45 minuten wordt je geïnformeerd over de jaarplanning, functionaliteiten als de Voordaan app en de organisatiestructuur van onze jeugdopleiding. Een zeer nuttige workshop voor beginnende coaches en teammanagers.

Workshop 2: "Train de trainer Onderbouw", dinsdag 27 augustus 19:30-20:30 uur
Tijdens deze workshop richten we ons op de beginnende trainer bij de Onderbouw (=Jongste-jeugd). Jeugdtrainer of ouder-trainer; beiden zijn van harte welkom bij deze workshop. We laten zien wat er komt kijken bij het training geven. In deze workshop staan we zowel stil bij de organisatorische als pedagogische en hockey inhoudelijke kant. Kortom, ben je enthousiast om komend seizoen training te geven bij de Onderbouw, maar ontbreekt het je aan hockey en/of pedagogische ervaring? Dan is deze workshop een goede starter voor jou!

Workshop 3: "Train de Trainer Bovenbouw, woensdag 28 augustus 19:30-20:30 uur
Tijdens deze workshop richten we ons op de beginnende trainer bij de Bovenbouw (=O14 t/m O18). Hulp-oudertrainers zijn van harte welkom bij deze workshop. We laten zien wat er komt kijken bij het geven van training. In deze workshop staan we zowel stil bij de organisatorische als pedagogische en hockey inhoudelijke kant. Kortom, ben je enthousiast om komend seizoen training te geven bij het team van je dochter/zoon, maar ontbreekt het je aan hockey en/of pedagogische ervaring? Dan is deze workshop een goede starter voor jou!

Workshop 4: "De zes trainingsprincipes", donderdag 29 augustus, 19:30-20:30 uur
Een workshop voor de trainer met enige ervaring. Voordaan hanteert zes principes tijdens het training geven. Denk aan "zorg voor onbewuste leersituaties" of "train specifiek en gericht". Tijdens deze workshop gaan we dieper in op de zes trainingsprincipes. Deze workshop is geschikt voor zowel trainers voor de onderbouw als bovenbouw.

Workshop 5: "De vier coach kwaliteiten", donderdag 29 augustus, 20:30-21:30 uur
Ervaren of minder ervaren coach? Voor beiden is deze workshop heel nuttig. We doorlopen met elkaar de vier coach kwaliteiten  "structureren", "stimuleren", "individueel aandacht geven" en "regie overdragen". Deze vier coach kwaliteiten dragen bij aan een positieve, stimulerende en veilige leeromgeving voor jouw team. Kortom, een zeer waardevolle workshop die aan te raden is voor elke Voordaan jeugdcoach.

Deze workshops worden geleid door de Technische Staf Voordaan. Eerst nog zomervakantie, maar aarzel vooral niet om je nu alvast op te geven voor de diverse workshops!

We zoeken nog trainers en coaches
Enthousiast geworden door deze workshops, maar nog niet opgegeven als (ouder/jeugd) trainer, coach of teammanager? Meld je aan als je wilt training geven of coachen via [email protected], [email protected] of [email protected]. Potentiële teammanagers kunnen zich melden bij de lijncoördinator (zie organogram voor contactgegevens).