Tophockey
Jongste jeugd
Jeugd
Senioren
1111Rik.jpg 150514 H1-SCHC-13.jpg 150514 H1-SCHC-72.jpg clubhuis Voordaan.jpg IMG_2420.jpg 11221816_855319214547600_3620736972680461746_o.jpg d1.jpg
 
Nieuwsafbeelding

Nieuwsbrief 2 Jeugd mei 2016

BEST PRACTICES GEVRAAGD VOOR HANDBOEK JEUGD
Bij de lancering van het jeugdbeleidsplan van vorig jaar hebben we separaat het Handboek Jeugd Voordaan opgesteld. In dit handboek is al het jeugdbeleid gebundeld. Daarmee is het een naslagwerk voor hoe we de dingen organiseren. Er is dit jaar echter weer veel geleerd en (ver) nieuw(d) geïntroduceerd, bijvoorbeeld:
-inlooptrainingen
-communicatie
-selecties
-organisatie
-hoe we met elkaar omgaan

We vinden het belangrijk om het handboek elk jaar te updaten met de nieuwste inzichten. Nu aan het einde van het seizoen is z’n moment. Graag een reactie naar [email protected] als je:
-een best practice hebt ontwikkeld die we verder moeten delen (korte omschrijving)
-zelf een bijdrage wilt leveren aan het invoeren van bestpractices?
-als je mee wilt praten (=meedoen)
-bij voldoende belangstelling organiseren we een bijeenkomst eind juni.

Inhoudsopgave Handboek Jeugd 2015-2016
















RUBRIEK  Vijf vragen aan... PAULINE HÖRMANN??

Doet: Nieuw als coördinator Jeugd binnen DB Jeugd, en dan vooral de linking pin tussen lijncoördinatoren en het STK. Vergelijkbaar met Brigitte Timmer voor de Jongste Jeugd. Hoe we die taak precies gaan invullen moeten we nog samen gaan ontdekken....

Voordaner sinds? 1983

Grootste uitdaging bij de jeugd Voordaan?
 Er samen met al die andere actievelingen voor zorgen dat álle kinderen met plezier op Voordaan kunnen hockeyen en leren hockeyen. Niet alleen de selectieteams, ook die in de breedtesport.

Waar ben je bij de jeugd Voordaan het meest trots op?
 Dat we het authentieke karakter van 'gezellig cluppie in het bos' hebben weten vast te houden, ondanks die enorme groei van de afgelopen jaren.

Tenslotte, 5x korte reactie
hekel aan:
Valse muziek en slecht weer
sportheld: In mijn geval een sportheldin: Marieke Dijkstra. Ik heb echt respect voor wat zij heeft neergezet op Voordaan (en elders) de afgelopen drie jaar.
favoriete band/kunstenaar/cabaretier: Herman van Veen
beste truuk: nog niet...
wakker maken voor: Elfstedentocht

















INDELING TEAMS VOLGEND SEIZOEN - WIST JE DAT:

. we bijna alle beoordelingsformulieren van coaches binnen hebben: veel dank!
. dat op beoordeling van het STK kinderen aan het meetrainen zijn met selectieteams
. dat we daardoor nu al in grote lijnen een beeld hebben van de teams voor komend jaar
. dat we afhankelijk van het aantal twijfelgevallen per lijn een meer- of minder uitgebreide selectieperiode hebben
. standaard de periode 2 weken is, maar niet langer dan nodig - korter kan dus ook! bij hoge uitzondering 3 weken
. de data: voor de meiden 6, 8, 13 en 15 juni, voor de jongens 7, 9, 14 en 15 juni.
. voor de huidige E8-tal spelers die naar de D gaan, er op 25 mei een pre-selectie is
. de exacte data en tijden via de agenda op de website staan! graag volgen ivm wijzigingen in tijden of velden
. de lijsten met de genodigden voor de selecties A t/m D deze week volgen op de website
. deelname aan de selectie niet verplicht is. Doe je niet mee, of ben je op een van de data verhinderd, graag afmelden via [email protected]
. indeling in breedtesport teams, m.u.v. de E8 gaat ook op sterkte - maar sociale voorkeur telt ook. Graag doorgeven aan de lijncoördinator
. sociale voorkeur kan niet leiden tot plaatsen in een hoger team dan de geadviseerde speelsterkte van een speler
. we heel blij zijn met de versterking van de selectie en organisatiecommissie voor de jongste jeugd en D: welkom Pike Fabriek en Robert Engel!

















VROLIJK LUSTRUM TOERNOOI JEUGD

















De Jongste Jeugd beleeft op 23 april een vrolijk Lustrum Toernooi. De dag begint regenachtig, maar zodra de warming up wordt ingezet, gaat het zonnetje schijnen. Daarna spelen de kinderen fanatieke wedstrijden, springen ze op de stormbanen en eten ze poffertjes.
 
We genieten van alle verkleedpartijen. Iedereen heeft flink zijn best gedaan. Niet voor niets, want voor de best verkleedde teams zijn mooie Rabobank-prijzen te winnen.
 
Vier teams vallen in de prijzen: Team Koala (Benjamins), Team Nederland (F), Team Zweden (E6) en Team Hawaï (E8). Gefeliciteerd!
 
De lijncoördinatoren, de lustrum commissie en alle vrijwilligers hebben er een prachtige ochtend van gemaakt. Bedankt voor de goede organisatie.
 
Hup Voordaan!

Wil je meer foto's zien? Kijk dan in het speciale album op Facebook!


JEUGDTRAINERS

Voor komend seizoen zijn we op zoek naar enthousiaste jeugdtrainers. Nadruk ligt op trainers voor de breedtesport. In overleg met jou kijken we naar een passend team. Deze oproep geldt nadrukkelijk ook voor ouders die een rol willen spelen in de hockeytechnische begeleiding van hun kind. We bieden jou een passende interne opleiding. Voordaan is een echte familieclub en ook als je geen ervaring hebt maar wel ambitie, nodigen wij je uit om te reageren. Heb je interesse – kom vooral ook naar een van de Way We Play info-avonden. Reageren kan via een mail aan: [email protected]


UITKOMST PILOT INLOOPTRAININGEN


Goed nieuws. De pilot inlooptrainingen voor E8-tallen tot/met de B-lijn is geslaagd, ook al moeten we de nodige verbeteringen doorvoeren. We zien dat de trainingen duidelijk behoefte invullen, gelet op de belangstelling. Daarmee ook de uitdaging om het goed te organiseren. Het doel van de inlooptrainingen is het hockeyplezier en het niveau vergroten. Ook bieden ze het STK een goede gelegenheid om de vorderingen van de jeugd te volgen. De inlooptrainingen lopen tot de zomervakantie door. En volgend seizoen komen de inlooptrainingen terug in het trainingsschema. Over de wijzigingen voor volgend seizoen, later meer.
Heb je suggesties, of wil je een bijdrage leveren aan het begeleiden van inlooptrainingen voor komend seizoen? meld je bij [email protected]


SPORTIEFSTE TEAM CONTEST

Samen hockeyen is leuk, samen winnen ook. Het valt niet altijd mee… De scheidsrechter kan niet alles zien je hebt niet altijd de beste pass. Hoe houd je het dan toch gezellig met elkaar? Daar is sportieve kracht voor nodig! Er zijn mooie sportieve acties op de velden te zien geweest… Shake hands, samen met de tegenstander iets drinken, enz.  willen we stimuleren. Aan de sportiefste team contest hebben een aantal teams meegedaan door het insturen van prachtige teamfilmpjes. We laten jullie niet langer in spanning… De winnaars zijn bekend! Bij de jongens gaat de hoofdprijs naar JC2. Bij de meisjes heeft B1 gewonnen. Beide teams winnen 20 kaartjes voor de Rabo Superserie op wo 8 juni a.s. in Hilversum!

















WIST JE DAT

Zaterdag 28 mei het grote slotfeest van het lustrumjaar plaatsvindt? Check de details op de site
Voordaan geheel in de sfeer van het lustrum het Voordaan Familietoernooi GOES RIO! organiseert? Op zaterdag 18 juni en iedereen kan meedoen. Kijk voor meer informatie op de site
Het toernooiseizoen weer bijna voor de deur staat? Stuur je leuke toernooi team foto aan [email protected] en wij plaatsen hem op de website.
Zoek je nog een toernooi voor je team: kijk op deze website